“Grote wens van veel leidinggevenden is om exact in beeld te hebben wat de talenten en behoeftes zijn van medewerkers. Want dan is het eenvoudig om deze te matchen met de uitdagingen en kansen die ze zien in hun organisatie”, weet Jan Brunninkhuis. Met zijn bedrijf Viaster is hij als ervaren HR-professional gespecialiseerd in het digitaliseren en optimaliseren van functiehuizen binnen organisaties. Twee jaar geleden ontmoette hij Martin Stevense van Powerteam HR Tools. Zijn bedrijf biedt online assessments aan om waardevolle inzichten te geven in medewerkers en organisaties. “Essentieel als je niet blind wilt varen op een mooie cv alleen of op een goed gesprek met (potentiële) medewerkers”, licht Stevense toe. “Maar ook nuttig om meer te leren over cultuur en samenwerking in je organisatie.” Steeds vaker werken beide ondernemers samen. “Juist omdat we ‘die grote wens’ van veel leidinggevenden heel goed samen kunnen vervullen.”

Talenten beter benutten

“Als medewerkers de dingen mogen doen waar ze plezier in hebben en goed in zijn, dan worden ze gelukkiger. Creativiteit en eigen initiatief nemen toe, en daarmee ook de betrokkenheid bij het werk. Dit herkent bijna iedereen”, lacht Brunninkhuis. “Mensen hebben vaak veel meer in zich dan ze laten zien. Heb jij daar als leidinggevende oog voor, en geef je jouw mensen de ruimte en kansen om hun talenten te verzilveren, dan ontstaan er fantastische dingen.” Jan’s ogen gaan sprankelen als hij vertelt over de synergie die hij dan ziet ontstaan. “Mensen gaan bloeien, ze gaan dingen doen waar ze écht goed in zijn en blij van worden. Fijn voor henzelf, voor het team en voor de organisatie als geheel.” Hij bladert door de online demo met fictieve data en laat zien hoe hij competenties van medewerkers eenvoudig kan matchen met functies in organisaties. “Vooral ondernemers die nu al deze gegevens nog bijhouden in Exel, worden heel blij van het werken met deze handige en overzichtelijke HR-tool.”

Koersen op basis van betrouwbare data

“Maahaar,…” vult Stevense aan, “Soms krijg je te maken met verborgen talenten of met competenties waarover iemand beweert te beschikken. Denk aan een sollicitatiegesprek of een eventuele promotie die je voor ogen hebt. In zo’n situatie wil je dat talent graag vaststellen vóórdat je die nieuwe functie aan hem of haar toevertrouwt. Na het doorlopen van een van onze wetenschappelijk onderbouwde testprogramma’s, kom je samen veel sneller tot goede conclusies. En onze Powerteam testresultaten blijven inzichtelijk en van waarde voor de organisatie als je ze opneemt in het online HR-programma van Viaster.” Volgens beide heren maken deze HR-tools het uitzetten van de juiste koers voor organisaties eenvoudiger en leuker. Assessment geeft inzicht en houvast, terwijl registratie juist overzicht geeft en mogelijkheden biedt om de juiste matches te maken. Deze combinatie zorgt dat je met vertrouwen, de juiste keuzes durft te maken.

Antwoorden op uw vragen

Meer informatie over online registratie van HR-data vind je op de website van Viaster of bel Jan Brunninkhuis, tel: 0541 700 247. Meer weten over Online assessments, ga dan naar Powerteam HR Tools of bel Martin Stevense, tel: 055 5263 815